Saturday, November 21, 2009

JOM CALL FAMILY^_^


adalah satu dosa jika kita membuatkn IBU menitiskan air mata kerana apa yg kita lakukan


hidup ni memang sentiasa cbuk..
tapi jgn disebabkan kesibukan yg x seberapa ni kita melupakan org yg membesarkan kita dgn pnuh kasih syg..
aku dulu pon mcm tu, waktu muda2 kt smapl dulu..budget busy sgt
sampai susah nk call umah tnyer khabar parents walau seminggu skali..
satu hari tu mama call sekolah sbb dye risau aku dh lamerr x call umah..
dari situ timbul kesedaran yg sebenarnye ade org yg sentiasa ingt pd aku dan menntikan khabr aku..
sejak dr tu klo bleh tiap2 ari nak call umah

kenapa aku menulis ni sbb ape yg telah aku dgr x sampai bper jam yg lalu..
rintihan seorg ibu yg merindui si anak..
yer memang kita kt JAD ni cbuk dgn report dan shukudai yg berlambak tapi jgnlah
x contact family sampai sebulan lamernye..
kata2 si ibu ni buat hati sesiapa yg mendengar jadi sebak..

"Anak mak cik dh dkt sebulan x call umah,risau mk cik..mk cik kalau x jumpe ank mk cik nnt mk cik menangis"

daitai begitulah isi perbualan mak cik trsebut dgn seorg rakan..
hmm...susah ker nk angkat phone dan dail ke rumah sekejap??
sekejap jer walau seminit dua pon jadilah..
kadg2 kita bergayut dgn rakan2 atau buah ati berjam-jam xpe lak..
ketahuilah mak dan ayah kita sentiasa risau dan rindukan anak2nyer di sini..
sebenarnye dgn hanya menelefon dan bertanyer khbar dah cukup membahagiakn mereka..
jgnlah biar mereka kesedehan dan kerinduan akibat sikap kita yg EGO DAN PENTINGKN DIRI ni..
jadi tunggu aper lagi?! klo rase2 dh lamer x call umah, pergi amek hp tu call sekarang gak!
x rugi pon, mintak mak ayah kita doakan kejayaan kt sini:)insyaAllah makbul doa merka

6 comments:

ayesya-cecA said...

call la setiap hari!!!!~~~~
hehhehehe~~~~

snylo said...

hohoho, kalau iman call, dier tny, "haa,ni ader aper ni?"

cam dier tau jer iman baru nk mintak sth :P

t4-p4u said...

huahua~ nape la makcik tersebut x
tepon je anak beliau secara terus.
x kan nk pakai tepon pon x reti. huhuhu~



eh, ak berlawak je. gomen =_="

zirconium said...

epi bru dapat jumpe mak tadi. dapt gak jumpe feret aku.huhu mak sehat. feret comel

hudhud said...

to ceca: erk klo dwet bnyk xper kot call tiap2 ari:( hehe..

to iman: iman suka mntak mkn:P

to tapau: agaklhkn..but still kite sbg anak mstilh mulakn dulu, nge3..aku tau ko mlwak..huhu~alah snarnyer kite semuer anak yg baek cumer kadang2 kita TERLUPA jer akan prkara2 kcik cmni

to zirconium: jelez2! mau jumper mak jugak!^^

reefqi said...

aku x sabor nak balik!!! huaa~