Sunday, August 1, 2010

hOmeComInG GEN03


Tempat jatuh lagi dikenang inikan pula tempat bermain..

Diam x diam dah nak dkat 3 tahun tinggalkn smapl..dan aku x berkesempatan utk pulang ke sekolah sjak amek result spm dulu..tapi atas jasa baek mr iqmal dan semuer yg trlibat bukan je dpt balik sekolah, tp dpt gak jumpe sahabt2 yg dh bertahun x bersua muke..huhu..klo ngikut perkiraan kasar smpai rasenyer 30 orang bilangan exsmapl07 yg hadir(batch yg pure dr f1^^)..aktiviti kami waktu homecoming ni just borak2,amek gambar,melawat kawasan sekolah dan main bola(putra)..terubat jugak rindu nak tgk smapl walau x dpt jumper ramai cikgu

APA YG BERUBAH KAT SMAPL??!!

1)ramai cikgu dh pindah T_T sir pua,ustz nasa dllg..ramai lg tp x ingt..

2)smapl makin maju dan cantik..ade blok baru..musolla putri pon dh jd lbeh sistematik..pintu DM giler classss..hihi..bilik rehat ade astro klo x salh..

3)ade transfer student dr thailand..ade 2 batch..smpat berborak gak ng dyorg..dan hasilnya adalah aku berasa bersyukur dpt belajar di msia..jgn bnyk merungut ye kwn2,bersyukurlah dgn apa yg kita ada sbb ada org yg serba kekurangan dr kiter

4)stiap pagi ade klas TAHSIN..dyorg hafaz juzu' amma..alhamdulillah iklim dini kmbali trtegak di bumi labu

5)form 5 diz year ade kelas sastera: 5 ibn haitham

6)CIKGU SAMAD jdik pk hem^^

7)kp,bdk,prs semuer dlm satu badan induk..klo dulu kan mcm pecah2 cket..berbeza organisasi..btw bilik AMISYA bukn bilik kp lg ek,diorg x nk diskriminasi kot..huhu

8)koop pon dh asing waktu berjual belinya..kalau petang putera,makanye mlm puteri..kuranglah sikit maksiatkn..

Tapi yg x sedap didengar..

*dana utk bina masjid kt smapl masih lagi x cukup!(bukan dr zaman kita lg ke diorg start kumpul dana??)..they need 2.5 million..tp yg ade skrg hanye beberape ratus ribu..ustzh noraini pesan SAPE2 YG NAK BANTU KUMPUL DANA UNTUK MASJID TU BOLEH AMBIL KUPON DARI USTAZAH SALWA..JUALAN KUPON PER TAPAK..
(erk.btul ke ayt aku ni?)

*tyme borak2 ng dak2 f5 diorang ade citer pasal kerenah birokrasi(istilah yg aku rasa sesuai dgn masalh diorg)..ohoh tp itu bukn masalah baru..dh lamer dah..sabo jolah

*cikgu bahasa arab mcm x cukup..ksian cikgu2 yg tinggal..latest news ustazah Noraini akan operation 12 ogos ni klo x salah utk buang batu karang..sama2 kita DOAkan moga ustazah selamat..

thanx semuer, moga pjg umur kita dapat berjumpa lagi di lain waktu..ukhwahfillah abadan abada




p/s:pasni kiter rancang reunion yg lagi mantop ek..kasik ramai2 lg datang..buat sumthin yg leh kiter sumbangkan kt sekolah..yosh!

3 comments:

bersatu said...

iine~~
dpt g skOLa...bgusLa..mesti byk kO bg taLk kat kOhai2 kesayangan kO kn...

semOga berterusan berdakwah~~

Adaazi Mazarre said...

banyak gila berubah.

tapi paling sedap didengar, iklim dini teras kecermelangan. aku suka tu huda. tahniah!

ana_teem said...

saya sangat suka waktu ini =)
moga dapat jumpa kawan2 lagi nanti!