Monday, August 2, 2010

~Bumi Cinta~



di atas adlah kesemua koleksi novel Habiburrahman yg kumiliki>> Ayat2 cinta,Ketika cinta bertasbih,di atas Sajadah cinta,dalam Mihrab Cinta dan Ketika cinta berbuah syurga..xcept Pudarnya pesona Cleopatra,yg tu blum dpt jumpa lg..jgn terpedaya dgn tajuk ek..i mean jgn trlampau pesimis walau tjuknye bnyk cinta belaka..ini novel pembangun jiwa..ketagih kok mau baca..^^



dan ini dia..setelah sekian lama ku nanti..walau poket dh sengkek sgt..sbb 'ketagih' punyer pasal dgn karya kang abik aku capai gak novel baru dia ni..BUMI CINTA..kali ni latar blakang rusia mengenai sorang pemuda muslim yg hidup dlm negara yg menjunjung seks bebas..mampukah bertahan iman si pemuda..tunggu dan lihat..x sbr nak abeskn buku ni!!(padahal manikam kalbu pon x abes lg =_=')

7 comments:

reefqi said...

kenapa mesti sumer tajuk dia ada perkataan 'cinta'???? huhu~

ish3, abehkan r satu2 dulu huda oi..

hudhud said...

huhu..strategi pemasaran kot qi..tulah niat di hati mmg begitu tp jiwa aku meronta-ronta nak bcer jugak bumi cinta=P

a n a s t a s y e a said...

Betul tu .. anastasyea pun dah lama tak baca novel. Dulu tiap2 minggu beli. Lepas satu .. satu. Ketagih nak baca. Nasib baik la kerja banyak. Skrg dah stop sikit.

padle said...

aku da abes bace!!!

Anonymous said...

Ketika Cinta Bertasbih itu, sudah diadaptasikan dalam sebuah drama special ramadhan 2010. Ade 56 episod kesemuanya. Tegoklah. Penyampaian cerita yang baik dan cerita2 yang patut dijadikan contoh oleh penerbit2 drama&movie islamic tempatan (khususnya Malaysia).

7L@pis L@ngit said...

nk gak baca..tp buku laen bnyk xhbis lg~hang xda post baru ka huda?ni da berkurun punya post nih!

Amin Rox said...

Mantap! hehe. habiburahman byk menyelitkan unsur2 pengajran yang tidak ternilai harnganya. Karyanya bermutu tinggi dan kena dengan para remaja dan dewasa (generasi Muda).

Sy juga sudah cover semua novelnya. XD